• OMNIA PROFUMO: Madera (fudge)

Mňam! Máslová karamela. Gurmánka, jak si představuju, že má gurmánka vypadat: plná chuť máslové karamelky, která se nelepí na zuby, ale hezky se rozplývá, jako máslíčko. Takové karamely prodávají v Marks&Spencer a přestože je nemám ráda, sbíhají se mi v puse sliny na něco slakého.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Po pár minutách se přidá kokos, intenzívní sladké kokosové mlíko a pěkná, teplá vanilka. A samozřejmě pižmo, které ten zákusek hezky naducává. Ani stopa po spáleném cukru, ani špetka květin, které by odváděly pozornost od jídla. Představte si přepálený karamelový krém z Ramy v dortu z regálu v Tescu a krém z domácího másla v medovníku od babičky ze zkaramelizované Tatry. Tak asi takový rozdíl je mezi karamelem v Angelu a karamelem v Madeře.

Madeirský granit má teple karamelovou až medovou barvu. Madera taky. Intenzita je ohromující, okamžitě na sebe strhává pozornost okolí. Nějaká chyba? Jo. Voní tak lineárně, že vás po dlouhé chvíli začne trochu otravovat, jako vanilkový stromeček do auta. Nuda, což je údělem všech bonbonkových vůní, nechce se od nich nic jiného, než aby byly bonbónové. Pro mne…chtělo by to nečím voživit…mandarinkou, kyselou květinou? Jestli rádi kokos a hlavně pasete po gurmánském karamelu, toto vyzkoušet je povinnost.

Advertisements

Nebuďte sprostí, lidi.

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s