🔸 Recenze Chloé Eau du Parfum / CHLOÉ (2008)

Jak voní Chloé Eau du Parfum

Čistotná a pořádná žena, elegantní a upravená dáma, klasické lodičky, elegantní kabelka z drahé kůže. Veselá a rozjívená …náctka dospěla do mladé kariéristky a v kapse drahého kostýmku skrývá miniaturku Chloé EdP, aby mohla kdykoliv použít své ženské zbraně.

Nebyla jsem si jistá, jestli se pouštět do recenze tak notoricky známé a oblíbené vůně. Ale řekla jsem si, že si na základě charakteristiky Chloé Eau du Parfum si můžeme ukázat další, třeba levnější, parfémy, které ji nahradí, pokud vás už nudí, nebo je pro vás nedostupná. Pojďme na to!

Charakteristika parfému

Stejně jako začíná krásný den čerstvě vypraným prádlem, jemným mýdlem an bělostném porcelánu umyvadla a omytím tváře růžovou vodou, začíná tato vlně. Je krásné ráno, cítíte se šťastně…oh wait, za oknem prší? Nevadí, Chloé EdP to vyrovná.

Samotná podstata vůně je její prostřední část: šťastná kombinace pivoňky a růže, kterou po Chloé zopakovalo tolik dalších parfémů, je nesmrtelná. Představte si obrovskou čerstvou kytici růží a pivoněk ve váze – máte to? Tak ještě přidejte pár citrusovo-ovocných tónů z ovoce na míse na stejném stole , otevřete okno jarnímu vzduchu, zhluboka se nadechněte… a když tohle všechno nemáte po ruce, kupte si Chloe EdP.

Závěr vůně pak patří jen růži, růži, růži…všechny ostatní složky vyprchají a zůstane vám jen sprška růžové vody, která má ve slunci jemně jantarový nádech z ambry, kterou najdete v základu parfému.

Kam se hodí?

Chloé EdP je naprosto univerzální, capsule parfém. Jako bílá košile a černé kalhoty. Elegantní na ráno na pracovní snídani, na poradě, ale můžete v nich jít i na večeři s přáteli a když doplníte výrazný šperk, divadlo či koncert oslníte také.

Projekce a longevity

Parfém Chloé EdP má velký dosah, ale spíš moderovaný dech. Růžová elegantní stopa za vámi bude vlát daleko, ale jen tak lehce, sofistikovaně, přiměřeně, jak si bonton žádá.

Výdrž je slabší, určitě nevystačíte s jedním střikem ráno. Ale kdo by si nechal odepřít to potěšení z toho ranního šťattného rozbřesku v lahvičce?

Hlavní složky Chloé Eau du Parfum

  • Pivoňka
  • Liči
  • Frézie
  • Konvalinka

Uvádím pouze složky, které jsou ve vůni opravdu výrazné na základě mé zkoušky. Parfém je komplexní směs mnoha ingrediencí, a tak vůně se stejným popisem mohou vonět zcela odlišně.

Kde koupit Chloé EdP ?

V Douglasu momentálně najdete Chloé Eau du Parfum se slevou až 42%. Douglas taky nabízí tuto krásnou kabelkovou verzi Chloé s mašličkou za super cenu.

Notino momentálně taky vůni nabízí se slevou 40% ZDE,. Na Sephoře najdete za pěknou cenu kabelkovou verzi ve známém „válečku“, který se dobře hodí do malé kabelky nebo do kapsy – ZDEBrasty má super cenu za 30 ml Chloé EdP.

ElNino nabízí překrásně zabalenou dárkovou sadu s tělovým mlíčkem, momentálně také ve slevě.

No a pokud se nemůžete rozhodnout, můžete si nechat ZDARMA z Notina poslat testery Chloé a dalších vůní a doma v klidu porovnat.

Co by se vám mohlo líbit?

Takže: pokud se vám Chloé EdP zdá už obehraná a rádi byste si na poličku postavili něco stejně hezkého, stylově podobného, ale co nemá každý, zkuste tyto vůně:

  • Comme un Evidence /  Yves Rocher:  růžový základ je podobný, ale svěžest lichi je zde nahrazení rebarborou, což ji dělá svižnější; vůně je navíc bohatší o moderní dřevité tóny
  • Šťavnatá Escada Especially, kde ovoce zastupuje zralá hruška a vůně je tak víc uvolněná a vhodná na denní nošení i na dovolenou
  • Miracle / Lancome, kde najdete totožný tón liči, ale růže a pivoňka je vyměněná za opulentní letní buket
  • z niche parfémů by to mohla být Roses Musk / Montale, která má navíc orientální esprit a je mnohem výraznější, luxusní
  • a nebo známá Miss Dior Floral Bouquet / Dior, která klade důraz na pivoňku a růže zůstává na pozadí
  • nebo vzácná a neobvyklá Forever and ever /  Dior, jež nabízí jemnější, intimnější a mladistvqjší verzi pivoňky a růže
  • a úplně nejnoblesnější ze všech je super-intenzívní Delina / Parfums de Marly, opulentní koktejl přezrálého ovoce v likérů z růží a pivoněk, která zvedne ze židle i tureckého pašu, aby vás vyzval k tanci

Hledáte další výhodné ceny parfémů? Zkuste zde:

Užijte si den s vaším milovaným parfémem!

Marie Romana #recenze_parfemu

Některé linky jsou affiliate. Uvedené ceny a akce platí pro den zveřejnění článku.

Nebuďte sprostí, lidi.

Tento web používá Akismet na redukci spamu. Zjistěte více o tom, jak jsou data z komentářů zpracovávána.

Vytvořte si web nebo blog na WordPress.com

Nahoru ↑