TEST: JAK SI VYBRAT PARFÉM?

Vidíte vůně jako barvy? Vidíte! Je prokázané, co dělá mozek s našimi smysly: vůni citrusů ukazuje žlutě, pižmo je krémové, pudr starorůžový, kadidlo tmavě rudé, pačuli temně zelené, mořské tóny bleděmodré, růže rudé…

Výrobci mainstreamových vůní podle vzorců vnímání zabarvují flakony, aby zákazníkům usnadili cestu k jejich parfémů džunglí v prodejnách

Existuje  barevně-voňavá teorie Michaela Edwardse, která má podobné zákonitosti, jako teorie komplementárních a kontrastních barev. Podle ní se vám bude líbit jedna skupina vůní jako hlavní a pak taky ty z obou stran okolo. Čím dál vaší vybrané vůni/barvě na kolotoči, tím míň se vám parfém bude zamlouvat a ty naproti, kontrastní, budete nenávidět.

Inspirovala jsem se a připravila jsem pro vás testík: vyberte si barvu a ona vám vybere z našich recenzí vůně, které by vám měli sednout.

Klikem na barevné políčko se přenesete na výběr vůní, které by vám měly sedět. Některé parfémy přesahují hranice kategorí, takže se opakují vícekrát.

Takže běžte zkusit, co vám naše barevná parfémová bonboniéra nadělí a podělte se v komentářích, jestli skutečně výběr vůní odpovídá vašemu  barevnému vkusu. Dobře se bavte!

6 komentářů: „TEST: JAK SI VYBRAT PARFÉM?

Add yours

Nebuďte sprostí, lidi.

Tento web používá Akismet na redukci spamu. Zjistěte více o tom, jak jsou data z komentářů zpracovávána.

Vytvořte si web nebo blog na WordPress.com

Nahoru ↑